Gå til hovedinnhold

The Good, The Bad & The Zugly - Misanthropical house


TGTBATZ er tilbake med nytt album og har heldigvis ikke skiftet stil eller noe siden sist, de fortsetter å pøse ute god gammel scandirock med et solid glimt i øyet. Tekstene har aldri vært av det spesielt seriøse slaget, noe som gjør de til et veldig befriende band å høre på, de er på ingen måter selvhøytidelige. Musikken generelt er på ingen måter useriøs, dette er dyktige musikere på alle plasser, med en seriøs teft for fengende punk/hardcore. Jeg er ikke snauere enn at jeg mener at TGTBATZ er det beste punkrock bandet vi har i Norge per dags dato. De står ikke tilbake for noe band som Turboneger, Gluecifer, Amulet og flere har gjort før dem. Tidvis minner de meg veldig om Turboneger anno Ass Cobra, faktisk første gang jeg hørte singelen "Vik bak meg satan" så trodde jeg et øyeblikk at det var Turboneger jeg hadde satt på.
Selv om TGTBATZ stjeler som ravner fra rockehistorien så står de fjellstøtt på egne ben. Dette er ingenting å tenke på, kjøp en sexy grønn vinyl eller stream, bare spill høyt og bli glad!
Ekstra plusspoeng for herlig cover av Flu Hartberg!
9/10

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Årets favoritter 2018

Da var vi endelig klar med å gjøre opp regnskapet for 2018 og levere resultat av årets favoritter. Det har vært en hard dra kamp mellom redaksjonen bestående av Evil Espen fra metal avdelingen, Honky Tonk Espen fra Americana avdelingen og  pop/rock ansvarlige The man formerly known as Espen.
Her på berget har vi ekstra fokus på norske utgivelser, men krydrer tilværelsen med noen godbiter fra det store utland. Det gis ut utrolig mye bra musikk hvert år og vi rekker dessverre bare å skrape litt i overflaten av antall utgivelser, men vær trygg på at alle 20 platene som blir nevnt her virkelig fortjener å bli dratt fram i lyset.
Vi presenterer årets favoritter fra 2018:

20. Death By Unga Bunga - So far so good so cool

19. Strängen - Rock på svenska

18. Barren Womb - Old money/New lows

17. Blackberry Smoke - Find a light

16. Fu Manchu - Clone of the universe

15. Bendik Brænne - Benedictionary


14. NAG - Nagged to death

13. Darling West - When I was asleep

12. Elias Jung - Wasteland

11. Heav…

The Late Great - Temporary Love Songs

Tromsøbandet ga ut sin debutplate i 2016 og det var et av favoritt albumene mine det året, forventningene mine til dette albumet var derfor farlig høyt. Førstesingelen "Carol" var i mine ører en fin låt, men var i snilleste laget og uten noe særlig overraskelsesmoment som debutplaten var full av. Dette var da med å dempe forventningene mine noe, men på singel nummer to "Cherry on top" var de tilbake på ønsket nivå. Albumet følger stort sett i det sporet med fengende rockelåter spilt av en gjeng det oser positiv energi av. Musikken er ikke lett å sette i bås, her fines det større og mindre mengder av 60-talls pop, folk rock, roots rock, og så videre. En anmelder har sågar døpt stilen Northland rock, og det kan jeg gjerne hive meg med på. Selv om The Late Great høres veldig klassisk og tidløs ut, så har de sin egen særegen stil som gjør at de bare høres ut som seg selv. Jeg vil fortsatt sette debuten hakket over denne på grunn av skyhøy kvalitet på enkeltlåter, men …

Tyler Childers - Purgatory

Denne er så j****g bra!
Kanskje ikke den mest korrekte måte å starte en plateomtale, men det er den følelsen jeg sitter med. Musikken er en blanding av god gammel outlaw country og mer moderne alternativ country, ta med en klype bluegrass så er vi temmelig nærme lyden av Purgatory. Blandingen høres kanskje ikke så revolusjonerende spennende ut, men sorry, albumet er bare så inni hampen bra!
Låtene er er spennende bygd opp med treffende og gode tekster, men det som virkelig er prikken over i en er de små partiene hvor timingen er perfekt mellom musikk, tekst og fremføring, du bare må stoppe opp og si; Dette er så j****g bra! Her har nok produsent Sturgill Simpson spilt en stor rolle, han er jo selv ekspert på timing og det å trykke til på de rette plassene. Platen er generelt skrudd godt sammen, flere av låtene fenger ganske så umiddelbart, mens andre trenger mer tid for å sitte, men ved hver gjennomlytting finner jeg nye ting å glede meg over.
Albumet kom opprinnelig ut i august &quo…